Jadi seperti yang anda lihat, ini adalah GeForce GTX 950, model 2GB yang diubahsuai. Kad grafik model Xtreme Gaming (OC edisi) ini khusus dilengkapi dengan frekuensi jam piawai yang lebih cepat yang menentang frekuensi jam rujukan serta sejuk yang sangat hebat.

Kad ini mempunyai 768 pemproses shader. Kekerapan memori telah didayakan pada 7.0 GHz (kadar data efektif) pada bas memori lebar 128-bit yang mempunyai memori 2 GB GDDR5. Reka bentuk kipas dan penyejukan cukup mengagumkan kerana pendingin akan menyimpan kad di bawah lingkungan 65 Degrees C di bawah beban permainan penuh, namun ia adalah antara kad paling senyap yang pernah kami uji. Fakta gembira, Gigabyte sekarang menyalut PCB dengan salutan ‘breating’ yang boleh dibandingkan dengan aeroangkasa. Ia akan melindungi jejak SMT dari kelembapan, habuk dan pada akhirnya kakisan dengan cara yang lebih baik.

 

Kad dwi-slot adalah kira-kira 23 cm panjang dengan 2-penggemar berasaskan WindForce 2X yang disertakan. Kad ini mempunyai jam kilang yang lebih tinggi seperti yang disebutkan pada halaman satu, frekuensi jam teras misalnya ditetapkan pada 1203 MHz (rujukan 1024 MHz), jam rangsangan dinamik ditetapkan pada 1405 MHz (rujukan 1188 MHz).

Kad rujukan mempunyai reka bentuk kuasa maksimum kira-kira 90 Watts, tetapi disebabkan jam yang lebih tinggi dan tweaking yang lebih tinggi model OC ini akan berjalan sedikit lebih tinggi, mungkin 20 ~ 30 Watt tambahan di puncak, papan ini telah direka dengan overclocking dalam fikiran. Sebenarnya kapasiti overclock sangat mengagumkan. Cantik untuk melihat bahawa produk dalam segmen harga ini datang dengan plat belakang logam.

 

Tinggalkan Komen

Sila masukkan komen ada!
Sila masukkan nama anda